Chokladupplevelse

Det finns många exempel på chokladupplevelser, den man först kommer att tänka på är säkert den klassiska Chokladprovningen. Men det finns andra alternativ och även provning kombinerat med andra spännande saker som har med choklad att göra.

Choklad är verkligen en njutbar sak som kommer i alla möjliga former, smaker och styrkor. På en del ställen kan du få en intressant lektion i chokladens historia, allt från dess ursprung hos mayaindianerna fram till hur chokladen ser ut och smakar i våra dagar. Det brukar även gå att kombinera en sådan historielektion med chokladprovning. På det sättet får du en riktig helhetsupplevelse.

Det finns även kurser i pralintillverkning, en eftermiddag där du får pröva på att göra dina egna praliner eller kanske en längre kurs över några veckors tid. Då kan du verkligen fördjupa dig i chokladens alla mysterier och härligt doftande värld. Om du skulle vilja göra en resa med choklad så finns det specialutformade resor till bland annat Belgien. Där ingår naturligtvis chokladprovning men även en tripp till chokladmuseum.

Självklar behöver du inte åka ända till Belgien på en chokladresa, runt om i Sverige finns flera chokladtillverkare som anordnar visningar och andra chokladupplevelser. Till exempel kan du kombinera din skidresa till Åre med en tur till Åres chokladfabrik. De har flera visningar öppna för allmänheten och fantastisk god choklad.

Fler artiklar

Annons


Mer om presenter