Chokladprovning

En chokladprovning kan vara en helt fantastisk upplevelse, inte bara för smaklökarna utan även för hjärnan. Ofta får man en kortare men ack så intressant historielektion om chokladens historia när man går på en chokladprovning. Man brukar dessutom få smaka olika drycker som passar till olika chokladsorter.

Det finns ju nästan hur många sorters choklad som helst, och med olika kakaohalt utöver de olika smakämnena. Det kan vara en fyllig pralin med chili, eller varför inte en mörk chokladpralin med jackdanielsfudge som sätter dina sinnen i gungning.

På en chokladprovning får du alltså oftast lära dig allt om den bruna ”gudafödans” historia, du får lära känna den mystiska och njutningsfulla världen som är choklad. Hemligheterna bakom riktig kvalitetschoklad, och prova på massor av olika smaker och karaktärsskillnader på olika chokladsorter. På en del chokladprovningar ingår även provsmak på olika viner och andra drycker, som passar bäst till den respektive chokladen ni provar. Det finns choklad från hela världen och varför inte passa på att ge bort en chokladprovning i present till någon du tycker om? Det finns både presentkort på chokladprovningar och provningar där du bokar direkt, kanske en intim provning för två?

Att få en chokladprovning i present eller julklapp är något som brukar uppskattas otroligt mycket av den som får den. På en del ställen kan du boka ”slutna” chokladprovningar, för dina vänner, för dig och din kära, eller för de anställda på ditt företag. En chokladprovning är en smakrik och lärorik upplevelse, fylld med glädje för alla.

>> Beställ en Chokladprovning <<

Fler artiklar

Annons


Mer om presenter