Choklad-SPA

Numera kan du som verkligen älskar choklad få en härlig kombination av choklad och spa. Det finns flera spa runt om i Sverige där man erbjuder spabehandlingar med choklad som huvudingrediens. Där erbjuds alla de traditionella spabehandlingarna med olika former av välgörande chokladprodukter istället för de vanliga spaprodukterna.

Du kan tillexempel få en helkroppsinpackning med mörk choklad, ansiktsmask med choklad, chokladmassage, choklad-ansiktsrengörning, choklad-fotmassage och mycket mer. Under en chokladmassage får du dina trötta muskler knådade och insmorda med varm kakaoolja. Den här typen av hälsobehandling kommer ursprungligen från USA där trenden växt sig riktigt stor de senaste åren.

Man menar att chokladen är mjukgörande, motverkar depression, ökar din koncentrationsförmåga och förhöjer ditt kärleksliv. Det sägs att kakaooljan går rakt in i blodomloppet och sätter igång endorfinerna i kroppen, detta ska då göra att man blir glad och harmonisk i sinnet. Ofta bjuds kunderna på ett choklad-spa på en god pralin eller två av högklassig choklad efter behandlingens slut. På en del ställen får man även varm choklad att dricka.

Nu är det ju inte som man kan tro, ”vanlig” choklad som man blir insmord i och behandlad med. Utan helt normala hälsoprodukter som lotion och krämer med den skillnaden att de innehåller välgörande ämnen från kakaobönan. Det går alltså inte att äta inpackningar och så vidare, men dofterna är slående och det känns lite som att befinna sig i ett land av choklad. Visst blir man glad av det, det är känt sedan länge att chokladen har en positiv inverkan på oss människor. Och varför då inte kombinera den positiva inverkan av chokladen med en härlig spa-upplevelse

Fler artiklar

Annons


Mer om presenter